Сямейства Чаротаўкавыя

Як правіла, даволі вялікія пеўчыя птушкі. У большасці прадстаўнікоў сямейства Чаротаўкавых - выразная аліўкава-карычневая верхняя частка тулава, а ніжняя - ад жаўтлявага да бэжавага колеру. Звычайна жывуць у рэдкалессі, зарасніках трыснёга або высокай траве. Сямейства сустракаецца ў асноўным у паўднёвай частцы заходняй Еўразіі і яе наваколлях, аднак арэал таксама ахоплівае Ціхаакіянскі рэгіён і Афрыку.

Спіс відаў:

Скролл

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: